ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ

Υλικά:

200 γρ. σπαράγγια

5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 κ.σ. λάδι

6 αυγά

3/4 φλ.τσ. γάλα

1/4 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. πιπέρι

1/4 φλ.τσ. μπλε τυρί θρυμματισμένο ( ή ροκφόρ )

 

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.

Κόβουμε το σκούρο πράσινο τμήμα από τα φρέσκα κρεμμύδια. Κόβουμε το κάτω μέρος από τα σπαράγγια αν είναι τραχύ. Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα σπαράγγια στη μέση κατά μήκος ή σε τέταρτα αν είναι πιο μεγάλα. Τα βάζουμε σε ένα ταψί τα πασπαλίζουμε με 1/2 κ.σ. λάδι και τα ψήνουμε στο φούρνο για 10-15 λεπτά ώσπου να αρχίσουν να μαλακώνουν.


Βάζουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι να κάψει.

Στο μεταξύ σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και το τυρί. Μεταφέρουμε το μίγμα στο τηγάνι και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε στην επιφάνεια της ομελέτας τα σπαράγγια και τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμη 2-3 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει η ομελέτα από τον πάτο.

Μεταφέρουμε το τηγάνι στο φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 10 λεπτά περίπου.

close

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΟΡΕΚΤΙΚΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *