ΕΞΤΡΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ

Υλικά:

1 φλ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ. αλάτι

3/4 φλ.τσ. κακάο σε σκόνη

50 γρ. σοκολάτα γάλακτος σε μικρά κομμάτια

1/3 φλ.τσ. νερό που έχουμε βράσει

1 φλ.τσ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 φλ.τσ. ζάχαρη

1/4 φλ.τσ. καστανή ζάχαρη

2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

 

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς με τη σχάρα στην τελευταία θέση. Αλείφουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ με βούτυρο.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλάτι με το αλεύρι.

Σε ένα μπολ βάζουμε το κακάο με τη σοκολάτα και προσθέτουμε το νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο με τα δυο είδη ζάχαρης, τη βανίλια και το σοκολατένιο μίγμα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τμηματικά το αλεύρι. Αναμιγνύουμε το μίγμα μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι.

Βάζουμε το μίγμα στη φόρμα και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου μια ώρα ή μέχρι να τρυπάμε το κέικ με μια οδοντογλυφίδα και να βγαίνει καθαρή.

 

 

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
Κατηγορίες: ΓΛΥΚΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *