ΣΠΙΤΙΚΗ SAUCE ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ

Υλικά:

1 φλ.τσ. ζάχαρη

1/4 φλ.τσ. νερό

1/2 φλ.τσ. βούτυρο

1/2 φλ.τσ. κρέμα γάλακτος

1 κ.γ. βανίλια

μια πρέζα αλάτι


 

 

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη. Αφήνουμε τη ζάχαρη να λιώσει, σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε κατά διαστήματα. Η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει περίπου 4-5 λεπτά. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε τη sauce μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα (7-8 λεπτά). Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά, αφήνουμε την καραμέλα να κρυώσει και την αποθηκεύουμε σε βαζάκια.

Τιp: Καλό είναι όταν φτιάχνουμε καραμέλα να ανακατεύουμε μόνο το μίγμα που είναι στον πάτο της κατσαρόλας και να μην παίρνουμε καθόλου από τα τοιχώματα της κατσαρόλας γιατί υπάρχει κίνδυνος να κρυσταλλώσει η καραμέλα μας!

close

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΓΛΥΚΑ, ΣΑΛΤΣΕΣ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *