ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

 κοτοπουλου

Υλικά:

8 μπουτάκια κοτόπουλου

3 κ.σ. βούτυρο

αλάτι και πιπέρι

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1/4 κ.γ. μπούκοβο

1 φλ.τσ. ζωμό κοτόπουλου

1/2 φλ.τσ. κρέμα γάλακτος

1/3 φλ.τσ. λιαστές ντομάτες κομμένες σε μπαστουνάκια λεπτά

1/4 φλ.τσ. τριμμένη παρμεζάνα

1/4 κ.γ. ξερό θυμάρι

1/4 κ.γ. ξερή ρίγανη

1/4 κ.γ. ξερό βασιλικό

 

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.

Πλένουμε το κοτόπουλο και το στεγνώνουμε. Αλατοπιπερώνουμε και απο τις 2 πλευρές.

Βάζουμε τις 2 κ.σ. βούτυρο σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι. Αφήνουμε να λιώσει και να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε και από τις 2 πλευρές για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, το σκόρδο και το μπούκοβο και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό, την κρέμα γάλακτος, τις λιαστές ντομάτες, την παρμεζάνα και τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση για περίπου 5 λεπτά.

Μεταφέρουμε το φαγητό σε ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 25-30 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.

Tip: Πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο βασιλικό μόλις σερβίρουμε!

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media