Υλικά:
8 μπουτάκια κοτόπουλου
3 κ.σ. βούτυρο
αλάτι και πιπέρι
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/4 κ.γ. μπούκοβο
1 φλ.τσ. ζωμό κοτόπουλου
1/2 φλ.τσ. κρέμα γάλακτος
1/3 φλ.τσ. λιαστές ντομάτες κομμένες σε μπαστουνάκια λεπτά
1/4 φλ.τσ. τριμμένη παρμεζάνα
1/4 κ.γ. ξερό θυμάρι
1/4 κ.γ. ξερή ρίγανη
1/4 κ.γ. ξερό βασιλικό
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
Πλένουμε το κοτόπουλο και το στεγνώνουμε. Αλατοπιπερώνουμε και απο τις 2 πλευρές.
Βάζουμε τις 2 κ.σ. βούτυρο σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι. Αφήνουμε να λιώσει και να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε και από τις 2 πλευρές για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, το σκόρδο και το μπούκοβο και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό, την κρέμα γάλακτος, τις λιαστές ντομάτες, την παρμεζάνα και τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση για περίπου 5 λεπτά.
Μεταφέρουμε το φαγητό σε ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 25-30 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
Tip: Πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο βασιλικό μόλις σερβίρουμε!