Σπιτικό γάλα φουντουκιού

Συνταγή για φυτικό γάλα από φουντούκια, για vegan, άτομα με δυσανεξία στην λακτόζη, αλλά και τους λάτρης των φουντουκιών.


Υλικά:

  • 1 – 1 1/2 φλ.τσ. ωμά φουντούκια
  • 3 φλ.τσ. νερό

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα φουντούκια σε ένα μεγάλο μπολ και τα καλύπτουμε με μπόλικο νερό.

Αφήνουμε τα φουντούκια να μουλιάσουν για ένα ολόκληρο βράδυ.

Στραγγίζουμε τα φουντούκια και αφαιρούμε το φλοιό τους.

Βάζουμε τα φουντούκια στο μπλέντερ μαζί με τα 3 φλ.τσ. νερό και επεξεργαζόμαστε για περίπου μισό λεπτό σε υψηλή ταχύτητα.

Καλύπτουμε ένα μπολ με γάζα η τουλπάνι και στραγγίζουμε προσεκτικά το μίγμα ώστε να κρατήσουμε μόνο το υγρό στοιχείο.

Μεταφέρουμε το υγρό ( το γάλα δηλαδή που προέκυψε ) σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και το κρατάμε μέχρι και 4 ημέρες.

Tips: Αν θέλετε το γάλα σας να έχει μια σχετική γλύκα βάζετε μαζί με τα φουντούκια να μουλιάσουν και 2-3 χουρμάδες, τους οποίους επεξεργάζεστε μετά, μαζί με τα φουντούκια.

Αν θέλετε να φτιάξετε σοκολατούχο το γάλα, προσθέτετε στο μπλέντερ 2 κ.σ. κακάο

Για ένα “καφεδένιο” ρόφημα: βάλτε το γάλα φουντουκιού σε ένα ποτήρι με μπόλικα παγάκια και προσθέστε ζεστό το εσπρεσάκι σας, ανακατέψτε και απολαύστε!

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media