Υλικά:
5 ποτήρια του νερού βερίκοκα που έχουμε καθαρίσει και έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια
4 ποτήρια του νερού ζάχαρη καστανή
1 σφηνάκι κονιάκ ή 2 βανίλιες
1 κ.σ. χυμό από λεμόνι
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε κατσαρόλα τα βερίκοκα και τη ζάχαρη. Αφήνουμε για 2 ώρες περίπου να μαριναριστούν.
Βράζουμε το μίγμα για περίπου μισή ώρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα για να μην κολλήσει το μίγμα. Τέλος προσθέτουμε το κονιάκ ή τη βανίλια και ανακατεύουμε. Βράζουμε για 1-2 λεπτά ακόμη.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού. Ανακατεύουμε, αφήνουμε να κρυώσει η μαρμελάδα και αποθηκεύουμε σε βαζάκια.