ΦΑΒΑ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ

Ένα παραδοσιακό Ελληνικό πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί τόσο σαν ορεκτικό αλλά και σαν κυρίως.

 

Υλικά:

2 φλ.τσ. φάβα

2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

1 φλ.τσ. λάδι

4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

χυμό από 2 λεμόνια

1/2 κ.γ. κύμινο

αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση:


Βάζουμε τη φάβα να μουλιάσει από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη την στραγγίζουμε και την ξεπλένουμε. Την βάζουμε σε κατσαρόλα και την σκεπάζουμε με νερό. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει και να χυλώσει. Στο μεταξύ, δεν φεύγουμε από την κατσαρόλα γιατί η φάβα όταν αρχίσει να βράζει θα αφρίσει οπότε φροντίζουμε να την ξαφρίζουμε κατά διαστήματα.

Αφού έχει χυλώσει, την κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και επεξεργαζόμαστε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να πολτοποιηθεί το μίγμα και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Σερβίρουμε με λίγο ακόμη λάδι και αν θέλουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και ξεροψημένες πιτούλες.

close

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΟΡΕΚΤΙΚΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *