Υλικά:
1 κ.γ. λάδι
1/4 φλ.τσ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
4 φλ.τσ. ζωμό λαχανικών
400 γρ. αρακά ( φρέσκο ή και κατεψυγμένο )
3 φλ.τσ. σπανάκι
Εκτέλεση:
Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και να βγάλουν τα αρώματα τους.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ζωμό και τον αρακά και αφήνουμε να βράσει για περίπου 15-20 λεπτά ώστε να μαλακώσει ο αρακάς. Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε τον βρασμό για ακόμη 1-2 λεπτά.
Χρησιμοποιώντας το ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τη σούπα μας μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες αποτέλεσμα ή μεταφέρουμε τμηματικά τη σούπα στο μπλέντερ, με προσοχή ώστε να μην καούμε.
Σερβίρουμε τη σούπα στα πιάτα μας και προσθέτουμε φρεσκοκομμένο πιπέρι και λίγο γιαούρτι αν θέλουμε.