Συνταγή για γιουβαρλάκια. Αγαπημένα παραδοσιακά.
Υλικά:
500γρ. μοσχαρίσιο κιμά
2 φλιτζανάκια (μικρά) ρύζι καρολίνα
1κ.γ. λίγη πάπρικα γλυκιά
1κ.γ. κάρυ
1κ.σ. σκόρδο σε σκόνη
ελαιόλαδο
αλεύρι
χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι πιπέρι ρίγανη
2 αβγά
3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
1 μεγάλο κρεμμύδι
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε βράζοντας νερό με λίγο ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα.
Στο χρόνο αυτό,περνάμε το μπαγιάτικο ψωμί και μετά το κρεμμύδι από το μούλτι.
Σε μία λεκανίτσα βάζουμε τον κιμά,το ένα φλιτζανάκι ρύζι,το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ψωμί,το ένα αβγό,την πάπρικα,αλάτι,πιπέρι ρίγανη,κάρυ,σκόρδο,λίγο νερό για να γίνουν αφράτα,λίγο ελαιόλαδο και ζυμώνουμε.
Σχηματίζουμε μπαλίτσες με τα χέρια και στη συνέχεια τις περνάμε από το αλεύρι. Τις βάζουμε για δέκα λεπτά στο ψυγείο να σφίξουν. Μετά την πάροδο του χρόνου αυτού, ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια στο νερό που βράζει.
Προσθέτουμε το δεύτερο φλιτζανάκι ρύζι και κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας.Όταν είναι έτοιμο το φαγητό μας,το αφήνουμε να κρυώσει.
Στη συνέχεια χτυπάμε το δεύτερο αβγό σε βαθύ πιάτο και προσθέτουμε το χυμό των 2 λεμονιών.
Ρίχνουμε σιγά σιγά λίγο ζουμάκι από το φαγητό μας και ανακατεύουμε καλά.(το φαγητό πρέπει να μην είναι καυτό,για να μη μαγειρευτεί το αβγό).
Τέλος, ρίχνουμε το αβγολέμονο μέσα στη σούπα μας.
Την συνταγή αυτή, μας την παραχώρησε η Έφη Μπαξεβάνη. Τις υπέροχες συνταγές της Έφης μπορείτε να τις βρείτε και εδώ.