Κουραμπιέδες αφράτοι

Συνταγή για τους πιο αφράτους κουραμπιέδες που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Ένας σωστός κι αφράτος κουραμπιές χρειάζεται μόνο 3 βασικά υλικά. Βούτυρο, αλεύρι και λίγη ζάχαρη…

Η πολλή ζάχαρη σφίγγει τους κουραμπιέδες.

Το οποιοδήποτε υγρό που βρίσκεται στα (αυγά, κονιάκ, μαργαρίνες που περιέχουν νερό) σκληραίνουν τους κουραμπιέδες με αποτέλεσμα να βγαίνουν σαν ”μπισκοτάκια”.

Ένα καλό βούτυρο και το πολύ χτύπημα με λίγη άχνη ζάχαρη είναι η βάση για έναν καλό κουραμπιέ!


Υλικά

  • 500 γρ. φρέσκο βούτυρο αιγοπρόβειο (αυτό στο γυάλινο βάζο)
  • 4 1/2 με 5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα αμύγδαλα ψημένα στους 180 για 8 λεπτά και ψιλοκομμένα
  • 1/2 κούπα άχνη
  • 3 βανίλιες