Υπέροχη σπιτική συνταγή για ψωμί από σιμιγδάλι με διακριτικό άρωμα ρίγανης.
Υλικά για ένα μικρο ψωμί:
- 350 γρ σιμιγδάλι ψιλό
- 1 μαγιά ξερή,
- 1 κ.γ αλάτι,
- 1/2 κ.γ ρίγανη
- 1.5 περίπου ποτήρι χλιαρό νερό
Συνταγές μαγειρικής, προτάσεις, μικρά μυστικά της κουζίνας.
Υλικά για ένα μικρο ψωμί:
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με τη μαγιά το αλάτι και τη ρίγανη σε ένα μπολ και προσθέτουμε ανακατεύοντας το νεράκι (να μην είναι πολύ ζεστό για να μην καεί η μαγιά μας) μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα μας (να είναι σαν ρευστή ζύμη ) και δεν έχει σβόλους, στρώνουμε σε ένα ταψάκι μικρο ή σε φόρμα λαδόκολλα ρίχνουμε το μείγμα, πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι για να κάνει κρούστα και αφήνουμε να φουσκώσει ένα τέταρτο κοντά στον φούρνο που ανάβουμε στους 200°C να προθερμανθεί.
Μόλις φουσκώσει ψήνουμε στους ίδιους βαθμούς, αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα κάτω για 45-50 λεπτά περίπου.
Δεν περιμένουμε να ροδίσει πολύ μην μας στεγνώσει, ίσα να χρυσίσει!
Για τη συνταγή, το κείμενο και το φωτογραφικό υλικό ευχαριστούμε τη Ραφαέλα Αρίφη και τη σελίδα της «Δοκιμασμένες συνταγές».
Περισσότερες συνταγές της μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.
Τη συνταγή για το ψωμί θα τη βρείτε και εδώ: http://diaitamonadwn.blogspot.gr/2015/01/blog-post_30.html