Σοκολατένιο γλύκισμα για όλες τις ώρες.
Υλικά για 4 άτομα
100 γραμμάρια βούτυρο
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μπάρα σοκολάτας (100 γραμμάρια)
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
125 γραμμάρια ζάχαρη
200 ml. γάλα
2 αβγά
1 πρέζα αλάτι
300 γραμμάρια φρέσκα κεράσια
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα ξηρά συστατικά: το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Λιώνουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα με το μισό του γάλακτος και τη τεμαχισμένη σοκολάτα. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε τα αυγά στο μπολ με το υπόλοιπο του γάλακτος.
Προσθέτουμε το γάλα με τα αβγά και το λιωμένο βούτυρο με τη σοκολάτα στα ξηρά συστατικά. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με ένα κουτάλι.
Τοποθετούμε το πυκνό μείγμα με ένα κουτάλι της σούπας στις χάρτινες φόρμες για τα muffin στα 2/3 του ύψους τους.
Βάζουμε 3-4 κεράσια σε κάθε φόρμα με τη ζύμη. Ψήνουμε για περίπου 15-18 λεπτά στους 200 ° C.