Κλαφουτί με βερύκοκα, χωρίς ζύμη

Είναι γαλλική συνταγή (clafoutis): παίρνεις ώριμα βερύκοκα και τα βουλιάζεις μέσα σε μια ποιοτική κρέμα. Τα ψήνεις και έτοιμα!
Clafoutis οι Γάλλοι κάνουν με όλα τα φρούτα. Κάντε κι εσείς με κεράσια, ροδάκινα, αχλάδια, μήλα, όταν είναι η εποχή τους.

 

Υλικά

3 αυγά
7-8 βερύκοκα ώριμα
150 γραμμάρια ζάχαρη
30 γραμμάρια βούτυρο
1 φακελάκι βανίλια (ή βανίλια σε σπόρους, καλύτερα)
1 κουταλιά σούπας ρούμι
120 γραμμάρια αλεύρι
200 ml γάλα

 


 

Εκτέλεση

Χτυπήστε σε ένα βαθύ μπολ τα αυγά και στη συνέχεια προσθέστε όλα τα υλικά σιγά σιγά.

Βάλτε το γάλα στο τέλος, λίγο λίγο.

Πλύντε τα βερύκοκα, ανοίξτε τα στα δύο και τοποθετήστε τα στον πάτο μιας φόρμας ή ενός πυρέξ.

Καλύψτε τα με το μείγμα.


Ψήστε επί 35 λεπτά σε ζεσταμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Πάνω από το γλυκό μπορείτε να βάλετε φυστίκια τριμμένα ή αμύγδαλα ξεφλουδισμένα -Ταιριάζει υπέροχα με μια μπάλα παγωτό!

Πηγή

 

close

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΓΛΥΚΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *