Μπατσαριά

Μπατσαριά

Όλα τα καλά της Ηπείρου βρίσκονται σε αυτή τη λατρεμένη πίτα!

 

Υλικά

(για τη ζύμη)
500 g καλαμποκάλευρο
250 ml νερό
200 ml γάλα πλήρες
200 g πρόβειο γιαούρτι
50 ml παρθένο ελαιόλαδο
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

(για τη γέμιση)
1,5 kg χόρτα
5 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κρεμμύδια
1/2 ματσάκι άνηθος
1/2 ματσάκι μάραθος
3 κουτ. σούπας ξινός τραχανάς
500 g φέτα πικάντικη
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι
50 ml παρθένο ελαιόλαδο

 


 

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα χορταρικά, τα αρωματικά, τα κρεμμύδια και τα ρίχνουμε σε σουρωτήρι.

Τα αλατίζουμε και τα στύβουμε με το χέρι για να βγάλουν τα υγρά τους. Τα σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν για 10’. Προσθέτουμε το πιπέρι, την φέτα, τον τραχανά και ανακατεύουμε.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε νερό, γάλα, λάδι και γιαούρτι και ανακατεύουμε με τον χτυπητήρι.

Προσθέτουμε σταδιακά το καλαμποκάλευρο και με το χέρι δημιουργούμε μια μαλακιά ζύμη, την οποία χωρίζουμε στα 2.

Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί (30-35εκ) και στρώνουμε με το χέρι το ένα κομμάτι ζύμης.

Στρώνουμε τα χόρτα, τα πατάμε με το χέρι και από πάνω στρώνουμε προσεκτικά το άλλο κομμάτι ζύμης. Για μεγαλύτερη ευκολία, ανοίγουμε με το χέρι κομμάτια ζύμης και τα τοποθετούμε πάνω από τα χόρτα.

Ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήνουμε την πίτα στους 180ο με αέρα για 75’ στη μεσαία θέση του φούρνου.

Πηγή

 

Σχετικά άρθρα