Κολοκυθοανθοί με ανθότυρο

Μια καταπληκτική συνταγή για κολοκυθοανθούς γεμιστούς με ανθότυρο. Ένα ιδιαίτερο πιάτο το οποίο θα σας εντυπωσιάσει με τη νοστιμιά του. Για περισσότερη γεύση μπορείτε να προσθέσετε κατά το σερβίρισμα λίγο ξίδι βαλσάμικο.

 

Σερβίρει: 6    |    Χρόνος προετοιμασίας: 30′    |    Χρόνος μαγειρέματος: 25′

Υλικά

25 -30 κολοκυθοανθοί

Για τη γέμιση

500 γρ. ανθότυρο
2 αυγά
1 κολοκυθάκι τριμμένο στο τρίφτη
1 φλ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
½ κ.γ. γλυκάνισο σε σκόνη
½ Knorr “Σπιτικός” Zωμός Λαχανικών
¼ φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το ταψί

½ λίτρο νερό
½ Knorr “Σπιτικός” Zωμός Λαχανικών

 


 

Εκτέλεση

Ανοίγουμε προσεκτικά κάθε λουλούδι και με ένα μαχαίρι αφαιρούμε το χοντρό στήμονα.

Τους πλένουμε με προσοχή για να μην σπάσουμε τους ανθούς και τους καθαρίζουμε από τα εξωτερικά κοτσανάκια.

Τους αφήνουμε να στεγνώσουν τοποθετώντας τα ανάποδα πάνω σε μια πετσέτα.

Σε ένα βαθύ σκεύος θρυμματίζουμε το ανθότυρο με ένα πιρούνι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.

Αναμιγνύουμε καλά.

Βάζουμε σε κάθε ανθό από ένα κουταλάκι της γέμισης και τους κλείνουμε προσεκτικά.

Τους τοποθετούμε σε ταψί φούρνου, όπου έχουμε βάλει το ελαιόλαδο.

Ζεσταίνουμε το νερό και διαλύουμε τον Knorr “Σπιτικός” ζωμό λαχανικών.

Περιμένουμε λίγο ώστε να είναι χλιαρό και περιχύνουμε το Ζωμό στους γεμιστούς κολοκυθοανθούς.


Ψήνουμε στους 180 °C για 20-25’.

Τους σερβίρουμε ζεστούς ή κρύους με το ζουμάκι από το ταψί και λίγο ξίδι βαλσάμικο.

Πηγή

 

close

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *