Πελμένι

Πελμένι

Ρώσικη συνταγή για σπιτικά πουγκάκια γεμιστά με κιμά.

 

Υλικά για 80 κομμάτια περίπου.

300 γρ αλεύρι

100 ml νερό

1 αυγό

1 κουταλάκι αλάτι

 

Για τη γέμιση

400 γρ χοιρινό + μοσχαρίσιο κιμά

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 κουταλάκι αλάτι

πιπέρι

 


 

Εκτέλεση:

Βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι μας σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αυγό και λίγο λίγο το νερο καθώς ανακατεύουμε. Ζυμώνουμε να γίνει μια ωραιότατη σχετικά σφιχτή ζύμη.

Σε ένα άλλο σκεύος ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης μας.

Κόβουμε ένα κομμάτι από τη ζύμη μας, περίπου το 1/3, και ανοίγουμε λεπτό φύλλο με τον πλάστη μας.

Κόβουμε δισκάκια πλάτους 5-6 εκατοστών είτε με κάποιο κουπ πατ, είτε με το στόμιο ενός ποτηριού. Αφαιρούμε τη ζύμη γύρω από τα δισκάκια μας και την επιστέφουμε στο μπολ με τη ζύμη.

Βάζουμε λίγη από τη γέμιση μας στη μέση και το κλείνουμε σαν μισοφέγγαρο. Πατάμε το κλείσιμο με τα δάχτυλα μας για να σχηματίσει ένα περιθώριο από λεπτό ζυμάρι. Επανωτίζουμε τις δυο άκρες του μισοφέγγαρου για να σχηματιστεί το πελμενί.

Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη σας.

Για να τα μαγειρέψετε τα πελμένι βράστε νερό σε μια κατσαρόλα και ρίξτε τα μέσα, μόλις ανέβουν στην επιφάνεια είναι έτοιμα.

Βγάλτε τα με μια κουτάλα και προσθέστε βούτυρο, γιαούρτι ή τη σάλτσα της αρεσκείας σας.

Πηγή

 

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media