Συνταγή για μιλκ σέικ σοκολάτας με πτι-μπερ και σπιτικό παγωτό.
ΥΛΙΚΑ (για 6 μερίδες)
Για το παγωτό σοκολάτας
400 γρ. σοκολάτα υγείας
800 γρ. ζαχαρούχο γάλα (2 τεμ.)
2 γρ. αλάτι
1 βανίλια
700 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
Για το μιλκσέικ
1800 γρ. παγωτό
1125 γρ. κρύο γάλα
450 γρ. τριμμένο “ΠΤΙ-ΜΠΕΡ” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τη σοκολάτα, το ζαχαρούχο γάλα, το αλάτι και τη βανίλια σε μπεν μαρί μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά μας.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ έως ότου να σφίξει. Ομογενοποιούμε τα υλικά μας απαλά με μια κουτάλα και μετά τα βάζουμε στην παγωτομηχανή.
Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και στη συνέχεια στην κατάψυξη για 3 ώρες. Ενδιάμεσα, κάθε μία ώρα περίπου, βγάζουμε και ανακατεύουμε το μείγμα για να αποφύγουμε την κρυσταλλοποίηση.
Βάζουμε το παγωτό με το γάλα σε μπλέντερ να ομογενοποιηθούν καλά και στο τέλος προσθέτουμε το μπισκότο.
*Εάν δεν θέλουμε να φτιάξουμε δικό μας παγωτό, μπορούμε να αγοράσουμε έτοιμο παγωτό της αρεσκείας μας και να ακολουθήσουμε τα βήματα για την παρασκευή του μιλκ σέικ.