Μπισκοτοχαλβάς με “ΠΤΙ-ΜΠΕΡ” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Μπισκοτοχαλβάς με “ΠΤΙ-ΜΠΕΡ” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Συνταγή για κορμό χαλβά με μπισκότα πτι-μπερ.

Υλικά

1 πακέτο Πτι Μπερ Παπαδοπούλου Ολικής Άλεσης (καλά σπασμένα)
200 γραμ. κουβερτούρα
400 γραμ. ταχίνι
50 γραμ. φρέσκο βούτυρο
150 γραμ. μέλι θυμαρίσιο
150 γραμ. φιστίκια Αιγίνης
150 γραμ. αποξηραμένα cranberries
100 γραμ. ψημένο σουσάμι


Εκτέλεση

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε το ταχίνι.

Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί και συμπληρώνουμε το βούτυρο. Αφού λιώσει, ενσωματώνουμε στο μίγμα μας και το μέλι.

Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, όπου μπορούμε να ανακατέψουμε με άνεση τα ξηρά υλικά της συνταγής μας, δηλαδή τα μπισκότα, τα ωμά φιστίκια Αιγίνης και τα cranberries.

Στρώνουμε μεμβράνη σε μια μεγάλη μακρόστενη φόρμα κέικ (ή δύο μικρές).

Αδειάζουμε το χαλβαδένιο μίγμα και πατάμε να μην αφήσει κενά αέρος ανάμεσα στα υλικά και αφήνουμε στο ψυγείο να δέσει.

Αφού ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε το ψημένο σουσάμι σε όλη την επιφάνεια και κόβουμε σε φέτες.

Μπορείτε να δοκιμάσετε διαφορετικά είδη σοκολάτας και διαφορετικούς ξηρούς καρπούς σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Πηγή

Σχετικά άρθρα