Γλυκό ψυγείου για όλες τις περιστάσεις

Γλυκό ψυγείου για όλες τις περιστάσεις

Το απόλυτο γλυκό ψυγείου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Τρως όλο το ταψί χωρίς να το καταλάβεις!

Υλικά για 10 μερίδες

Για την κρέμα βανίλια

1 ½ λίτρο φρέσκο γάλα

1/2 φλ. ζάχαρη

6 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ

1 βανίλια (μπαστουνάκι)

1 πρέζα αλάτι

Για την κρέμα σοκολάτα

1 λίτρο φρέσκο γάλα

1/3 φλ. ζάχαρη

4 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ (80 γραμ.)

1 κ.σ. κακάο

1/2 φλ. ξύσμα κουβερτούρα

1 πρέζα αλάτι

Για το στήσιμο

1½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ

1 φλ. φρέσκο γάλα

2 κ.σ. κονιάκ

90 γραμ. τρούφα


Εκτέλεση

Για την κρέμα βανίλιας

Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα. Το υπόλοιπο το βάζουμε στη φωτιά με τη ζάχαρη. Χαράζουμε το μπαστούνι της βανίλιας κατά μήκος και με τη λάμα μαχαιριού αφαιρούμε τους σπόρους. Τους ρίχνουμε στο γάλα. Το αφήνουμε να ζεσταθεί και αλατίζουμε ελαφρώς. 

Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο κρύο γάλα που κρατήσαμε και το ρίχνουμε, ανακατεύοντας στην κατσαρόλα. Μόλις πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά.

Για την κρέμα σοκολάτας

Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα από το 1 λίτρο. Το υπόλοιπο το βάζουμε σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά μαζί με τη ζάχαρη. Διαλύουμε το κορν φλάουρ και το κακάο στο γάλα που κρατήσαμε.

Μόλις ζεσταθεί το γάλα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε, ανακατεύοντας καλά με σύρμα, το διαλυμένο κορν φλάουρ και αλατίζουμε ελαφρώς. Αφήνουμε λίγα λεπτά να πήξει η κρέμα. Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού, την αποσύρουμε. Τότε, προσθέτουμε το ξύσμα σοκολάτας κι ανακατεύουμε.

Για το στήσιμο του γλυκού

Θα χρησιμοποιήσουμε ταψάκι 24×30 εκ. Βάζουμε σε ένα μπολ το κρύο γάλα και το κονιάκ. Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα και τα στρώνουμε στο ταψάκι. Αδειάζουμε τη μισή κρέμα βανίλια πάνω στα  μπισκότα.  Στρώνουμε μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα-κονιάκ. Αδειάζουμε σε μία στρώση την κρέμα σοκολάτας.

Επαναλαμβάνουμε μία στρώση μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα-κονιάκ. Πατάμε τα μπισκότα ελαφρά, να κολλήσουν στην κρέμα. Αδειάζουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα βανίλιας. Θρυμματίζουμε λίγα μπισκότα και πασπαλίζουμε το γλυκό. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και πασπαλίζουμε με την τρούφα.  Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το διατηρούμε στο ψυγείο.


Πηγή

Σχετικά άρθρα