Βασιλόπιτα πορτοκάλι
Βασιλόπιτα με βάση το πορτοκάλι.
Υλικά
260 γραμμάρια πούλπα πορτοκάλι
250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
5 αυγά
400 γραμμάρια ζάχαρη
2 κουταλιές του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
1 κουταλιά του γλυκού μαχλέπι
2 κουταλιές του γλυκού μαστίχα σκόνη
500 γραμμάρια αλεύρι
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν.
Αναμειγνύουμε το Βιτάμ με την πούλπα πορτοκαλιού σε ένα άλλο μπολ.
Με μια σπάτουλα ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στο μείγμα του Βιτάμ και της πούλπας του πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικινγκ πάουντερ και το ρίχνουμε στο μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε τη μαστίχα και το μαχλέπι.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί 24 εκατοστών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 1 ώρα περίπου.