Βασιλόπιτα πορτοκάλι

Βασιλόπιτα με βάση το πορτοκάλι.

Υλικά

260 γραμμάρια πούλπα πορτοκάλι
250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
5 αυγά
400 γραμμάρια ζάχαρη
2 κουταλιές του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
1 κουταλιά του γλυκού μαχλέπι
2 κουταλιές του γλυκού μαστίχα σκόνη
500 γραμμάρια αλεύρι

 


Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν.

Αναμειγνύουμε το Βιτάμ με την πούλπα πορτοκαλιού σε ένα άλλο μπολ.

Με μια σπάτουλα ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στο μείγμα του Βιτάμ και της πούλπας του πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.


Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικινγκ πάουντερ και το ρίχνουμε στο μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε τη μαστίχα και το μαχλέπι.

Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί 24 εκατοστών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 1 ώρα περίπου.

Πηγή

 

close

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
  • 4
  •  
  • 6
  •  
  •  
    10
    Shares
Κατηγορίες: ΓΛΥΚΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *