Εύκολη, νόστιμη και ο καλύτερος τρόπος να χρησιμοποιήσετε την γαλοπούλα που σας περίσσεψε!
Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- 400 γρ. φιλέτο από στήθος γαλοπούλας, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 150 γρ. καπνιστή γαλοπούλα, κομμένη σε λεπτές φέτες και ψιλοκομμένη
- 300 γρ. φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 1 πράσο, ψιλοκομμένο
- 80 ml λευκό κρασί
- 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Κότας
- 500 ml κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
- 4 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
- 450 γρ. ένταμ, τριμμένο
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας σε ένα στρογγυλό ταψί για τάρτα, αλειμμένο με λίγο ελαιόλαδο.
Τρυπάμε το φύλλο με ένα πιρούνι, σε αρκετά σημεία, για να μην φουσκώσει κατά το ψήσιμο.
Σε ένα βαθύ σκεύος, σοτάρουμε τη γαλοπούλα (φιλέτο και καπνιστή) στο υπόλοιπο ελαιόλαδο μαζί με τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το πράσο, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό και ανακατεύουμε ελαφρά για 1΄-2΄.
Προσθέτουμε κατόπιν την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας συνεχώς.
Δένουμε το μείγμα με το κορν φλάουρ, διαλυμένο σε 4 κ.σ. νερό.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά.
Στη συνέχεια, ανακατεύουμε τη γέμιση γαλοπούλας με τα αυγά και το τυρί και απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα επάνω στο φύλλο σφολιάτας.
Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C, για 20΄-25΄.
Πηγή
Μοιράσου το στα social media