Μελομακάρονα με σοκολάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Melomakarona Me Sokolata 1

Μελομακάρονα με σοκολάτα. Θεϊκά μελομακάρονα γεμιστά με σοκολάτα και τέλεια επικάλυψη σοκολάτας!


Υλικά

120 γραμ. σπορέλαιο
120 γραμ. ελαιόλαδο
30 γραμ. κονιάκ
100 γραμ. χυμός φρέσκου πορτοκαλιού
1 /2 κ.γλ. σόδα μαγειρική
100 γραμ. ζάχαρη
1 /2 κ.γλ. γαρύφαλλο
1 κ.γλ. κανέλα
ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
450 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
50 γραμ. τρούφα

Για το σιρόπι

200 γραμ. ζάχαρη
200 γραμ. νερό
200 γραμ. μέλι θυμαρίσιο
½ λεμόνι (ακέρωτο)
αλεσμένο φιστίκι Αιγίνης ή καρύδι

Για τη γέμιση με σοκολάτα

150 γραμ. σοκολάτα σταγόνες
150 γραμ. χοντροκομμένο καρύδι ή φιστίκι Αιγίνης

Για την επικάλυψη σοκολάτας

100 γραμ. λιωμένη κουβερτούρα
1 κ.γλ. σπορέλαιο


Εκτέλεση

Για τα μελομακάρονα με σοκολάτα, βάζουμε στον κάδο του μίξερ με το εξάρτημα ανάδευσης το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο, τη ζάχαρη, το κονιάκ, το ξύσμα και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα για λίγα λεπτά, για να λιώσει η ζάχαρη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

Βάζουμε σε ένα μπόλ τις σταγόνες σοκολάτας και το καρύδι.

Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και τη ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και την τρούφα και ανακατεύουμε απαλά για να το πάρει το μείγμα. Δεν παιδεύουμε το μείγμα πολύ. Η ζύμη πρέπει να είναι λαδερή και απαλή.

Γεμίζουμε τα μελομακάρονα με σοκολάτα

Παίρνουμε ζύμη σε μέγεθος καρυδιού και πλάθουμε μπαλάκια, κάνουμε βαθούλωμα στη ζύμη και γεμίζουμε με σταγόνες σοκολάτας και καρύδι. Κλείνουμε και δίνουμε σχήμα μελομακάρονου.

Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνες με την ένωση προς τα κάτω. Ελαφρά, κάνουμε σχέδια με πιρούνι στην επιφάνεια και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς C στον αέρα, για να ροδίσουν καλά και να γίνουν τραγανά.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά, τελείως.
Για το σιρόπι

Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και από την ώρα που θα πάρουν βράση βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3 λεπτά. Ξαφρίζουμε τον αφρό. Αφήνουμε το σιρόπι σε χαμηλή θερμοκρασία στο 1 όσο μελώνουμε τα μελομακάρονα. Τα βουτάμε στο σιρόπι περίπου 20 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά. Τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
Γαρνίρουμε τα μελομακάρονα με επικάλυψη σοκολάτας

Περιχύνουμε τα μελομακάρονα με λιωμένη σοκολάτα και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο καρύδι ή φιστίκι Αιγίνης. Δείτε πως να λιώσετε σωστά τη σοκολάτα εδώ.

Τα μελομακάρονα γίνονται και στο χέρι σε ένα μπολ με σύρμα ανάδευσης.

Πηγή

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media