Λαδένια με σαλάμι

Μια παραδοσιακή πίτα, κυρίως στη Μήλο και στην Κίμωλο, που μοιάζει λίγο με pizza. Το μυστικό βρίσκεται στη ζύμη, από και πέρα μπορείτε να προσθέσετε όσα και όποια υλικά θέλετε και να φτιάξετε τη δική σας… pizza αλά ελληνικά.

Υλικά

500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω )

250γρ. ντοματίνια σε χυμό ντομάτας Κύκνος

3 μεγάλα κρεμμύδια – 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

1κ.γ. ρίγανη (προαιρετικά)

2 φακελάκια μαγιά ξερή

100γρ. λεπτοκομμένο σαλάμι Λευκάδος


Εκτέλεση

Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με τη μαγιά και λίγο αλάτι, προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να μετατραπεί σε μια λεία ζύμη.

Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Εν τω μεταξύ λαδώνουμε μια λαμαρίνα ή παραλληλόγραμμο ταψί και μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, την ανοίγουμε και τη στρώνουμε έτσι ώστε να καλύψει όλο το ταψί.

Απλώνουμε από πάνω τα τοματάκια και τα κρεμμύδια, πασπαλίζουμε με ρίγανη, προσθέτουμε το σαλάμι, ώστε να πάει σε όλη την επιφάνεια και τέλος περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 45΄λεπτά. Αν δούμε στα μισά του χρόνου ότι η επιφάνεια έχει ψηθεί λίγο παραπάνω, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.


Tip
Σε αυτή την εκδοχή της λαδένιας, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη καπνιστή πάπρικα, για πιο ιδιαίτερη γεύση.

Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!

Πηγή

close

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *