Μια ελαφριά και υγιεινή συνταγή, η οποία εύκολα γίνεται χορτοφαγική, χωρίς να χάσει από τη γεύση της. Τα ζωηρά χρώματα των λαχανικών με τα μεθυστικά αρώματα των βοτάνων συνθέτουν ένα λαχταριστό αποτέλεσμα, στη όψη και στη γεύση! Καλή επιτυχία!
Υλικά
για 4 άτομα
Για τον πουρέ αρακά
500γρ. αρακά από κονσέρβα Κύκνος
2κ.σ. βούτυρο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
Χυμό και ξύσμα από ένα μοσχολέμονο
Μία πιπερίτσα κόκκινη τσίλι ή 1κ.γ. μπούκοβο
1κ.σ. ψιλοκομμένη μέντα ή δυόσμο
Για τα μανιτάρια
8 μανιτάρια ασπρομανίταρα μεγάλα
2 σκελίδες ψιλοκομμένες
100ml ζωμό κότας (ή λαχανικών αν θέλετε το πιάτο να είναι vegetarian)
2κ.σ. ελαιόλαδο
1 κλωναράκι θυμάρι
4κ.σ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
Χυμός από 2 λεμόνια
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο και μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι, μέχρι να γυαλίσει. Αφού στραγγίσουμε τον αρακά, τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ζωμό και τα υπόλοιπα υλικά του πουρέ.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά, αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Με το ραβδομπλέντερ ή το σχετικό εργαλείο πολτοποιούμε σε ένα σφιχτό πουρέ.
Σε ένα μπωλ βάζουμε τα μανιτάρια με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε να αναμειχθούν σωστά. Παράλληλα, βάζουμε στο μάτι ένα τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει καλά. Ρίχνουμε το μείγμα και τα αφήνουμε να ψηθούν για 10 λεπτά. Μόλις αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό από ένα λεμόνι.
Σερβίρουμε τα μανιτάρια μαζί με τον πουρέ
Tip: Αν θέλουμε μπορούμε να σερβίρουμε μαζί με ένα ψητό λευκό κρέας ή με μπιφτέκια ή με μία σαλάτα εποχής .
Πηγή
Μοιράσου το στα social media