ΤΑΛΙΑΤΕΛΛΕΣ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΑΣΑΤΟ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΟ

ΤΑΛΙΑΤΕΛΛΕΣ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΑΣΑΤΟ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΟ



Υλικά

1 συσκευασία Ταλιατέλλες Melissa
1kg σπάλα χοιρινού κομμένη σε μικρούς κύβους
150ml ελαιόλαδο
50gr αλεύρι
200ml λευκό κρασί
500ml ζωμός λαχανικών
200gr μικρά μανιτάρια σαμπινιόν κομμένα στη μέση
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3-4 μεγάλα πράσα κομμένα σε ροδέλες
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
1 μπουκέ γκαρνί (λίγο φρέσκο σέλινο, δάφνη και μαϊντανό, δεμένα με σπάγγο)
100-150gr τριμμένο τυρί της επιλογής σας (προτείνεται η σκληρή μυζήθρα )


Εκτέλεση

Βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνουμε το λάδι μέχρι να κάψει. Ρίχνουμε και σoτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει. Μετά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι.

Μόλις το κρέας ψηθεί και αρχίσει να κολλάει στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το κρασί, τον ζωμό, το αλάτι, το πιπέρι και το μπουκέ γκαρνί και το αφήνουμε να απορροφήσει τα υγρά του.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο να κάψει και σoτάρουμε τα μανιτάρια μαζί με τα πράσα για 2-3 λεπτά.

Έπειτα, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κρέας και αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για 15 λεπτά. Ταυτόχρονα, βάζουμε νερό να βράσει για τις ταλιατέλες.

Μόλις είναι έτοιμο το κρέας, αφαιρούμε τα αρωματικά (μπουκέ γκαρνί) και σερβίρουμε με τις στραγγιγμένες ταλιατέλλες και λίγο τριμμένο τυρί. Τέλος! Το πιάτο αυτό είναι ιδανικό για οικογενειακά τραπέζια.

Πηγή

Σχετικά άρθρα