Φασόλια χάντρες με πιπεριές και λουκάνικο με πράσο στον φούρνο

Φασόλια χάντρες με πιπεριές και λουκάνικο με πράσο στον φούρνο

Υλικά

4 λουκάνικα με πράσο Μουτεβελής
400 γραμμάρια φασόλια βανίλιες βρασμένα
2 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 καρότο
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
200 γραμμάρια τριμμένη τομάτα
150 ml ζωμό κοτόπουλο
2 κουταλιές θυμάρι ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πιπεριές σε μικρά κυβάκια, ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το πράσο, στο χοντρό μέρος ενός τρίφτη τρίβετε το καρότο και τέλος κόβετε τα λουκάνικα με πράσο σε 4-5 κομμάτια το καθένα.

Τοποθετείτε μία σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.

Headersalt

Σοτάρετε τα κομμάτια λουκάνικου μέχρι να βγάλουν τα λιπαρά τους και να πάρουν ωραίο χρώμα και τα αποσύρετε από την σοτέζα σε ένα μπολ, αφήνοντας τα λιπαρά μέσα στην σοτέζα.

Ξαναβάζετε την σοτέζα σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει.

Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο και το καρότο για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν αλλά να μην πάρουν χρώμα.

Προσθέτετε και τις ψιλοκομμένες πιπεριές και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Προσθέτετε τα φασόλια μαζί με την τριμμένη τομάτα και τον ζωμό κοτόπουλο και το αφήνετε το φαγητό να πάρει μία βράση.

Προσθέτετε το λουκάνικο με πράσο, τοποθετείτε το περιεχόμενο σε ένα πυρέξ και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20-25 λεπτά.

Πηγή

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media