Γεμιστά μανιτάρια

Γεμιστά μανιτάρια

Γευστικός συνδυασμός από μανιτάρια, λουκάνικο τυρί και κρέμα.

Υλικά

600 γρ. μανιτάρια Portobello
250 γρ. χωριάτικο λουκάνικο, κομμένο σε μικρά κυβάκια
200 γρ. τυρί ΝΟΥΝΟΥ Cheese Mix + extra για το πασπάλισμα
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
135 γρ. τυρί κρέμα
80 ml κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ, πλήρης
80 γρ. ΝΟΥΝΟΥ Γεύσεις σπιτικές
¼ μαϊντανό, ψιλοκομμένο
150 ml νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο


Εκτέλεση

Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια (δεν τα πετάμε) και τα κόβουμε σε κύβους.

Έπειτα, με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού καθαρίζουμε το εσωτερικό των μανιταριών και τα αφήνουμε στην άκρη.

Παράλληλα, τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει. Μόλις κάψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λουκάνικα.

Αμέσως μετά, προσθέτουμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε ξανά.

Αμέσως μετά, ρίχνουμε το ΝΟΥΝΟΥ Γεύσεις σπιτικές και την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ, ανακατεύουμε εκ νέου, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε.

Μόλις είναι έτοιμο, αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει εντελώς.

Στη συνέχεια, σε ένα μπολ αδειάζουμε το μείγμα με τα λουκάνικα, το τυρί ΝΟΥΝΟΥ Cheese Mix, το τυρί κρέμα, το φρέσκο κρεμμύδι και το μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι.

Ύστερα, γεμίζουμε τα μανιτάρια με το παραπάνω μείγμα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί του φούρνου ή σε ένα πυρίμαχο σκεύος, πασπαλίζουμε με λίγο τυρί ΝΟΥΝΟΥ Cheese Mix, ρίχνουμε το νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C στον αέρα για 25-30 λεπτά.

Σερβίρουμε ζεστά


Πηγή

Σχετικά άρθρα