Καλαμαράκια λεμονάτα με φαβά

Σερβίρετε σε πιάτο τη φάβα και από πάνω τα καλαμαράκια. Περιχύνετε με λίγη σάλτσα από το τηγάνι. Στολίζετε με λίγα φύλλα βαλεριάνας.

Υλικά (για 4 μερίδες)

500 g φάβα
630 g Καλαμάρια ολόκληρα , καθαρισμένα
100 g Ηλιέλαιο
100 g Κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
100 g Πιπεριές Φλωρίνης κομμένη σε καρέ
50 g Λευκό κρασί ξηρό
15 g Χυμός λεμόνι
10 g Μαϊντανός ψιλοκομμένος
150 g Ζωμός λαχανικών
5 g Αλάτι
2 g Πιπέρι


Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ηλιέλαιο και σοτάρετε την πιπεριά Φλωρίνης με το φρέσκο κρεμμύδι.

Μόλις μαραθούν ελαφρώς, προσθέτετε τα καλαμάρια.

Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών, τον χυμό λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνετε να βράσει το φαγητό σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα.

Μόλις είναι έτοιμο, προσθέτετε τον μαϊντανό, τον ανακατεύετε και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΒΑ:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ηλιέλαιο και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτετε τη φάβα και τα φύλλα δάφνης.

Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών, το αλάτι και τον χυμό λεμόνι.

Αφήνετε να βράσει η φάβα, μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά και να λιώσει.

Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο ακόμα ζωμό λαχανικών.

Μόλις βράσει, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και βγάζετε τα φύλλα δάφνης.


Μεταφέρετε το περιεχόμενο σε ένα μπλέντερ και πολτοποιείτε.

Σερβίρετε σε πιάτο τη φάβα και από πάνω τα καλαμαράκια. Περιχύνετε με λίγη σάλτσα από το τηγάνι. Στολίζετε με λίγα φύλλα βαλεριάνας.


Πηγή

Μοιράσου το στα social media
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *