Ένα σοκολατένιο και πολύ νόστιμο επιδόρπιο, ιδανικό για να κλείσει γλυκά ένα σαρακοστιανό τραπέζι. Ο χαλβάς και το ταχίνι του δίνουν πολύ ξεχωριστή γεύση.
Υλικά
350γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια
1 κουτ. σούπας μέλι
120γρ. ταχίνι
2 κουτ. σούπας κακάο
400γρ. χαλβά βανίλια, σε κομμάτια (κρατάτε λίγο στην άκρη)
150γρ. σταφίδα ξανθή ή μαύρη (κρατάτε λίγη στην άκρη)
150γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροκοπανισμένα (κρατάτε λίγα στην άκρη)
Εκτέλεση
Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή λίγο λίγο στα μικροκύματα και την ανακατεύετε με το ταχίνι, το μέλι και το κακάο.
Αφού κρυώσει το μίγμα, προσθέτετε τα φουντούκια, τις σταφίδες και το χαλβά και ανακατεύετε.
Σφάλμα RSS: WP HTTP Error: cURL error 60: SSL certificate problem: certificate has expired
Ντύνετε με χαρτί ψησίματος ή με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και αδειάζετε μέσα το μίγμα.
Το σκεπάζετε με το περίσσευμα του χαρτιού ψησίματος ή της μεμβράνης και το αφήνετε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί καλά.
Αν βιάζεστε, το βάζετε για 1 ώρα στην κατάψυξη.
Το ξεφορμάρετε σε μακρόστενη πιατέλα και διακοσμείτε με ένα μίγμα από φουντούκια, σταφίδα και τριμμένο χαλβά που κρατήσατε στην άκρη.
Συνταγή : Ιωάννα Σταμούλου
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης – Food Styling: Αντωνία Κατή
Πηγή
Μοιράσου το στα social media