Φασολάκια μαυρομάτικα

Φασολάκια μαυρομάτικα με ξίδι, κρεμμυδάκι, ρύζι για πιλάφι και Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία. Παραδοσιακή και υπέροχη συνταγή!

Υλικά

½ κιλό μαυρομάτικα φασολάκια
½ φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία
½ φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι για πιλάφι
3-4 κουταλιές της σούπας κόκκινο ξίδι ΤΟΠ
2-3 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε λεπτές ροδέλες (δαχτυλίδια)
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

Βάζουμε τα φασόλια σε κρύο νερό, να βράσουν για 15 λεπτά (να πάρουν 2-3 βράσεις), ενώ ταυτόχρονα αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνειά τους.

Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε σε ένα τρυπητό και τα ξεπλένουμε καλά.

Headersalt

Τα βράζουμε με ½ λίτρο καθαρό νερό για άλλα 12 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι και βράζουμε για ακόμα 10 λεπτά, κλείνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε τη κατσαρόλα με μια βαμβακερή πετσέτα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Τα βάζουμε σε σαλατιέρα.

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια να τσιγαριστούν και να χρυσίσουν ελαφρά.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα πολύ γρήγορα.

Σβήνουμε με το ξίδι και στη συνέχεια τα προσθέτουμε όλα μαζί στην κατσαρόλα με τα φασόλια, ανακατεύουμε καλά τα υλικά και σερβίρουμε.


Πηγή

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media