Απλή, εύκολη, γευστική συνταγή για μακαρόνια με άρωμα από Κρήτη.
Υλικά
500 γρ. Σπαγγέτι Νο6 MISKO
150 γρ. απάκι λεπτοκομμένο
2 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
60 ml ρακή
100 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά
250 γρ. ανθότυρο Κρήτης θρυμματισμένο
4-5 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Νο6 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά κρατώντας 100 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν, τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά. Αφήνουμε στην άκρη.
Σφάλμα RSS: WP HTTP Error: cURL error 60: SSL certificate problem: certificate has expired
Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το απάκι για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Το μεταφέρουμε σε πιάτο.
Στο ίδιο σκεύος ζεσταίνουμε άλλες 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά, για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να καραμελώνουν. Αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε το σκόρδο, σβήνουμε με την ρακή και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά και 200 γρ. ανθότυρο και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να χυλώσει το τυρί με τα υγρά για να δημιουργηθεί πηχτή σάλτσα.
Προσθέτουμε τα σπαγγέτι και το απάκι, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από την φωτιά.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά, πασπαλίζοντάς τα με το υπόλοιπο ανθότυρο και λίγη φρέσκια ρίγανη.
Πηγή
Μοιράσου το στα social media