Συνταγή για λαχανοντολμάδες, ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα της Ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας.
Υλικά
1 κόκκινο λάχανο ολόκληρο
ζωμό λαχανικών
αλάτι
1 συσκευασία γαρίδες Pescanova Vannamei μικρές χωρίς κέλυφος
ή 1 συσκευασία γάμπαρη Pescanova χωρίς κέλυφος
50 ml ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 γρ. ρύζι καρολίνα
2 καρότα τριμμένα
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
χυμός από 1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Αφαιρούμε το κοτσάνι από το λάχανο και το βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 20’.
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και αφαιρούμε τα εξωτερικά χοντρά φύλλα, τα οποία θα στρώσουμε στον πάτο μιας μεγάλης κατσαρόλας.
Έπειτα, αφαιρούμε και τα εσωτερικά φύλλα που θα χρειαστούμε για να τυλίξουμε τους ντολμάδες.
Παράλληλα, αποψύχουμε τις γαρίδες και τις ψιλοκόβουμε.
Σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ξανθίσει ελαφρώς και προσθέτουμε το ρύζι.
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι το ρύζι να γίνει διάφανο.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το καρότο, τις πιπεριές, τον δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι, το χυμό λεμονιού και τις ψιλοκομμένες γαρίδες.
Ανοίγουμε το κάθε φύλλο και προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας γέμιση και τυλίγουμε ελαφρά.
Στη συνέχεια, στον πάτο της κατσαρόλας στρώνουμε τα χοντρά φύλλα του λάχανου που έχουμε κρατήσει και πάνω τους τοποθετούμε τους ντολμάδες.
Καλύπτουμε με το ζωμό λαχανικών, επιπλέον ελαιόλαδο και σιγοβράζουμε για περίπου 70’ μέχρι να μαλακώσουν καλά οι ντολμάδες.
Σερβίρουμε περιχύνοντας με ελάχιστο παρθένο ελαιόλαδο και προσθέτοντας λεμόνι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πηγή
Μοιράσου το στα social media