Κεφτεδάκια στον φούρνο

Συνταγή για κεφτεδάκια στον φούρνο. Κλασσικά αφράτα κοκκινιστά.


Υλικά

  • 1 μελιτζάνα
  • 100 γρ. βούτυρο Lurpak®, ανάλατο
  • 2 μικρά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κονσέρβες τομάτα κονκασέ
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 175 γρ. μοσχαρίσιου κιμά
  • 175 γρ. αρνίσιου κιμά
  • 75g τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κουταλάκι κανέλα σκόνη
  • ½ κουταλάκι μπαχάρι σκόνη
  • 1 κουταλάκι ξερή ρίγανη
  • ½ κουταλάκι κύμινο σκόνη
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 6 κλαδάκια μέντα ή δυόσμο χοντροκομμένο
  • 20 γρ. μαϊντανό χοντροκομμένο
  • 1 μέτριο αυγό, ελαφρώς χτυπημένο


Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190ο C.

Κόβετε τη μελιτζάνα στη μέση και χαράζετε την εσωτερική της επιφάνεια. Λιώνετε 25 γρ. βουτύρου Lurpak® και το αλείφετε πάνω στη μελιτζάνα.

Πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Τοποθετείτε τα 2 μέρη της μελιτζάνας σε ένα ταψί και τα μαγειρεύετε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει αρκετά το εσωτερικό τους.

Αφαιρείτε τη σάρκα από τη μελιτζάνα με ένα κουτάλι και την αφήνετε στο πλάι, σε ένα μεγάλο μπολ.

Σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο με 25 γρ. Lurpak σε ένα μικρό κατσαρολάκι, μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρείτε τα μισά από το σκεύος και τα τοποθετείτε στο μπολ με την σάρκα της μελιτζάνας.

Προσθέτετε τις τομάτες κονκασέ με την ζάχαρη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια και σιγοβράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα (περίπου 30 λεπτά).