Quiche με μανιτάρια και πράσο
Υγιεινή quiche με αλεύρι φαγόπυρου και ντίνκελ.
Υλικά για 6 μερίδες
100 γρ. αλεύρι φαγόπυρου
150 γρ. αλεύρι ντίνκελ
Αλάτι
100 γρ. μαργαρίνη
3 μεσαία αυγά
200 γρ. πράσο
1 κόκκινη πιπεριά
1 κ.σ. ελαιόλαδο
125 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
1 κύβος λαχανικών Knorr
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλεύρι από φαγόπυρο με το αλεύρι ντίνκελ, το αλάτι, τη μαργαρίνη, ένα αυγό και 2 κ.σ. κρύο νερό και φτιάχνουμε μια λεία ζύμη.
Ζυμώνουμε τη ζύμη σε μια επιφάνεια όπου έχουμε ρίξει αλεύρι, ώστε να μας βγει λίγο μεγαλύτερη από το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε (28 εκ. διάμετρος).
Καλύπτουμε το ταψί με χαρτί ψησίματος και βάζουμε από πάνω τη ζύμη. Τρυπάμε τη ζύμη με το πιρούνι αρκετές φορές και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30′.
Καθαρίζουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε ροδέλες. Έπειτα καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές και τα κόβουμε σε κομμάτια. Βάζουμε τα πράσα, τα μανιτάρια και τις πιπεριές σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε για 5′.
Ψήνουμε τη ζύμη σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 15′.
Ανακατεύουμε τη κρέμα γάλακτος με τα 3 αυγά και τον κύβο λαχανικών Knorr σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να λιώσει ο κύβος.
Βάζουμε τα τσιγαρισμένα λαχανικά πάνω στην ψημένη ζύμη. Προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά από πάνω και ψήνουμε για 35′.