Quiche με μανιτάρια και πράσο

Υγιεινή quiche με αλεύρι φαγόπυρου και ντίνκελ.

Υλικά για 6 μερίδες

100 γρ. αλεύρι φαγόπυρου

150 γρ. αλεύρι ντίνκελ

Αλάτι

100 γρ. μαργαρίνη

3 μεσαία αυγά

200 γρ. πράσο

1 κόκκινη πιπεριά

1 κ.σ. ελαιόλαδο

125 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά

1 κύβος λαχανικών Knorr


Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αλεύρι από φαγόπυρο με το αλεύρι ντίνκελ, το αλάτι, τη μαργαρίνη, ένα αυγό και 2 κ.σ. κρύο νερό και φτιάχνουμε μια λεία ζύμη.

Ζυμώνουμε τη ζύμη σε μια επιφάνεια όπου έχουμε ρίξει αλεύρι, ώστε να μας βγει λίγο μεγαλύτερη από το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε (28 εκ. διάμετρος).

Καλύπτουμε το ταψί με χαρτί ψησίματος και βάζουμε από πάνω τη ζύμη. Τρυπάμε τη ζύμη με το πιρούνι αρκετές φορές και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30′.

Καθαρίζουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε ροδέλες. Έπειτα καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές και τα κόβουμε σε κομμάτια. Βάζουμε τα πράσα, τα μανιτάρια και τις πιπεριές σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε για 5′.

Ψήνουμε τη ζύμη σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 15′.

Ανακατεύουμε τη κρέμα γάλακτος με τα 3 αυγά και τον κύβο λαχανικών Knorr σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να λιώσει ο κύβος.

Βάζουμε τα τσιγαρισμένα λαχανικά πάνω στην ψημένη ζύμη. Προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά από πάνω και ψήνουμε για 35′.


Πηγή

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media