Δροσερή συνταγή για μους φράουλα από τον Άκη Πετρετζίκη.
Υλικά για 4 μερίδες
350 γρ. φράουλες, + έξτρα, για το σερβίρισμα
120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
Εκτέλεση
Συνταγές μαγειρικής, προτάσεις, μικρά μυστικά της κουζίνας.
Υλικά για 4 μερίδες
350 γρ. φράουλες, + έξτρα, για το σερβίρισμα
120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις φράουλες από το κοτσάνι τους και τις βάζουμε στο μηχάνημα με τα μαχαίρια μαζί με τη ζάχαρη.
Χτυπάμε για 1 λεπτό μέχρι να διαλυθούν εντελώς οι φράουλες με τη ζάχαρη και να γίνουν πουρές. Μεταφέρουμε τον πουρέ σε ένα μπολ.
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος με το σύρμα για 3-4 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει και να γίνει σαντιγί.
Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τον μισό πουρέ φράουλας.
Ανακατεύουμε με ελαφριές κυκλικές κινήσεις τον πουρέ με τη σαντιγί μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο ροζ μείγμα.
Σερβίρουμε σε ποτήρια μοιράζοντας στον πάτο τον μισό πουρέ φράουλας και από πάνω τη μους.
Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε για 1 ώρα ώστε να σφίξει η μους.
Διακοσμούμε με φράουλες και σερβίρουμε.