Συνταγή για αλμυρή κρητική τάρτα με απάκι και ρόκα.
Υλικά για 8 μερίδες
500 γρ. Αλεύρι Σκληρό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
5 αυγά
200 ml νερό
10 γρ. αλάτι
Συνταγές μαγειρικής, προτάσεις, μικρά μυστικά της κουζίνας.
Υλικά για 8 μερίδες
500 γρ. Αλεύρι Σκληρό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
5 αυγά
200 ml νερό
10 γρ. αλάτι
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
200 γρ. Κατσικίσιο Τυρί για Ντάκο Βέρο Κρητικό
200 γρ. Κατσικίσιο Γιαούρτι Βέρο Κρητικό
1 απάκι χοιρινό
1 ματσάκι μαϊντανό
5 γρ. αλάτι
1 πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι μαύρο
1 ματσάκι άγρια ρόκα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Έπειτα επαναλαμβάνουμε με τα υλικά της γέμισης.
Στρώνουμε τη ζύμη σε φόρμα και μισοψήνουμε για 15 λεπτά στους 180˚C.
Στη συνέχεια το βγάζουμε από το φούρνο και προσθέτουμε τη γέμιση.
Ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά στους 180˚C.
Τέλος γαρνίρουμε την τάρτα με άγρια ρόκα.
Chef: Νικόλας Τσώτας