Συνταγή για εύκολο κέικ βανίλιας.
Υλικά για 1 κέικ
250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
70g ζάχαρη βανίλια
190 ml ρόφημα σόγιας Alpro Original
75g ηλιέλαιο
40 ml βραστό νερό
1 κλωναράκι βανίλια
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα αμύγδαλα
μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.
Ανακατέψτε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, τη βανίλια και τους σπόρους βανίλιας μαζί με μια πρέζα αλάτι.
Προσθέστε στο μίγμα το ρόφημα σόγιας Alpro Original, το ηλιέλαιο και το βραστό νερό. Ανακατέψτε σε ένα μπλέντερ μέχρι το μίγμα να γίνει λείο.
Αδειάστε το μίγμα σε ένα λαδωμένο ταψί και γαρνίρετε με τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα.
Ψήστε για 40 έως 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Τρυπήστε το κέικ με ένα ξύλινο πιρούνι. Όταν βγει στεγνό, το κέικ σας θα είναι έτοιμο.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει και σερβίρετε με φρέσκα φρούτα.
Σερβίρεται καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας ή μετά το δείπνο με τον καφέ.
Πηγή
Μοιράσου το στα social media