Συνταγή για Χριστουγεννιάτικα σοκολατένια αστεράκια.
Υλικά για 20-25 μερίδες
- 400 γρ. μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου
- 150 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
- 180 γρ. κακάο σκόνη
- 1 κ.γ. κανέλα
- 300 γρ. σοκολάτα υγείας
- 1 βανίλια
- 130 γρ. ζάχαρη άχνη
- 200 γρ. βούτυρο λιωμένο ζωικής προέλευσης
- 200 γρ. λευκή σοκολάτα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά, εκτός από τη σοκολάτα υγείας και τη λευκή σοκολάτα, μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μίγμα.
Ανοίγουμε με τα χέρια μας πάνω σε μια λαδόκολλα το μίγμα και κόβουμε με τα τσέρκια σε σχήματα αστεριού, χιονονιφάδας και δεντράκι χριστουγεννιάτικο.
Τοποθετούμε τις κομμένες καριόκες στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν καλά.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
Βουτάμε με τη βοήθεια ενός πιρουνιού τις καριόκες, τις τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα και στο ψυγείο ξανά μέχρι να παγώσει η σοκολάτα.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη λευκή σοκολάτα και την τοποθετούμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Σχηματίζουμε πάνω στις καριόκες λευκές κάθετες γραμμές από τη λευκή σοκολάτα και επανατοποθετούμε στο ψυγείο.
Πηγή
Μοιράσου το στα social media