ΣΠΙΤΙΚΗ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΑΚΙΑ

Υλικά: 450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 φλ.τσ. γάλα χλιαρό 1 φλ.τσ. λάδι 1/2 κ.γ. ζάχαρη 1 κ.σ. ξύδι 1 κ.γ. ξερή μαγιά 1/2 κ.γ. αλάτι.   Εκτέλεση: Βάζουμε σε ένα μπόλ το γάλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη μαγιά, 3-4 κ.σ. απο το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός. Σκεπάζουμε το… Συνεχίστε να διαβάζετε το ΣΠΙΤΙΚΗ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΑΚΙΑ

ΡΕΒΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΣΙΦΝΟΥ

Υλικά: 1/2 κιλό ρεβύθια 1/2 κιλό πατάτες 2 κρεμμύδια μεγαλα αλάτι-πιπέρι ματζουράνα-ανηθο-μαιντανό-δυόσμο   Εκτέλεση: Έχουμε μουσκέψει τα ρεβύθια απο το προηγούμενο βράδυ και έχουμε βράσει τις πατάτες και τις έχουμε κάνει πουρέ. Περνάμε τα ρεβύθια απο μηχανή κρέατος η απο τον επεξεργαστή τροφίμων και ρίχνουμε μέσα τις πατάτες. Ρίχνουμε στο μίγμα ολα τα μυρωδικά ψιλοκομμένα… Συνεχίστε να διαβάζετε το ΡΕΒΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΣΙΦΝΟΥ

Παντζαροσαλάτα

Γευστική και γεμάτη χρώμα κλασσική σαλάτα με παντζάρια και καρύδια Υλικά: 10 μέτριοι βολβοί παντζαριού 1/2 φλ.τσ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη 1 μικρή συσκευασία μαγιονέζα 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι 1 κ.σ. ξύδι (περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα τα γούστα) Εκτέλεση: Πλένουμε καλά τα παντζάρια. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται με ένα πιρούνι. Καθαρίζουμε… Συνεχίστε να διαβάζετε το Παντζαροσαλάτα

ΠΑΣΤΙΤΣΑΔΑ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ

Η αυθεντική συνταγή είναι με κόκορα, εδώ εμείς θα την φτιάξουμε με μοσχαράκι!     Υλικά: 600 γρ. μοσχάρι κομμένο σε μερίδες 4 κ.σ. λάδι 2 κ.σ. βούτυρο 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1/4 φλ.τσ. ξηρό κρασί 200 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα 1 ξυλάκι κανέλας 2 γαρύφαλλα 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας 1 κ.σ. ζάχαρη… Συνεχίστε να διαβάζετε το ΠΑΣΤΙΤΣΑΔΑ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ

ΧΑΝΙΩΤΙΚΟ ΜΠΟΥΡΕΚΙ

Υλικά: Για το φύλλο: 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κ.σ. ελαιόλαδο 1/2 κ.γ. αλάτι 1/2 φλ.τσ. κόκκινο κρασί 1 νεροπότηρο χλιαρό νερό Για τη γέμιση: 1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές ροδέλες 1 κιλό κολοκυθάκια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές ροδέλες 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο 2 φλ.τσ. αλεύρι για όλες… Συνεχίστε να διαβάζετε το ΧΑΝΙΩΤΙΚΟ ΜΠΟΥΡΕΚΙ

ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

Υλικά: 1 κιλό νεαρές πατάτες 2 κ.σ. ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες 1 κλωνάρι φρέσκο δενδρολίβανο, (κρατάμε τα φυλλαράκια και τα ψιλοκόβουμε) 3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι, (κρατάμε τα φυλλαράκια και τα ψιλοκόβουμε) χοντρό αλάτι κατά προτίμηση φρεσκοκομμένο πιπέρι   Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις κόβουμε στη… Συνεχίστε να διαβάζετε το ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ