Σπιτική μαρμελάδα ρόδι. Εύκολη και γευστικότατη με ιδιαίτερο άρωμα και γεύση.
Υλικά:
- 3 φλ.τσ. χυμό από φρέσκα ρόδια
- Σπόρους από 1 ρόδι
- 3 φλ.τσ. ζάχαρη
- Χυμό από 1 λεμόνι
Συνταγές μαγειρικής, προτάσεις, μικρά μυστικά της κουζίνας.
Υλικά:
Εκτέλεση:
Βάζουμε το χυμό από τα ρόδια και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα.
Αφήνουμε τα υλικά να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου μισή ώρα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε τους σπόρους του ροδιού και το χυμό του λεμονιού.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε τα υλικά να βράσουν για ακόμη μισή ώρα ή και λίγο περισσότερο μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
Βάζουμε τη μαρμελάδα και την αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο βάζο.
Τη φυλάμε στο ψυγείο.