Συνταγή για αυγολέμονο.
Υλικά:
2 αυγά
4 κ.σ. χυμό από λεμόνι
1 κ.σ. λάδι
Εκτέλεση:
Τα αβγά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Βάζουμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ και τους κρόκους σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε στους κρόκους το λάδι και χτυπάμε καλά.
Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Προσθέτουμε το μείγμα των κρόκων και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε σιγά σιγά κουταλιές από το υγρό του φαγητού που θέλουμε να αυγοκόψουμε και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αυτό το κάνουμε ώστε να ανεβάσουμε σιγά σιγά τη θερμοκρασία του αυγολέμονου και να μην μας κόψει όταν το προσθέσουμε στο φαγητό μας.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα με το φαγητό από τη φωτιά και προσθέτουμε το αυγολέμονο. Ανακινούμε την κατσαρόλα ώστε να πάει παντού το αυγολέμονο.