Λαδένια από την Κίμωλο

Λαδένια ή λαδόπιτα είναι η ελληνική εκδοχή την πίτσας με καταγωγή από την Κίμωλο. Απλή και εύκολη με ελάχιστα υλικά. Σπιτική ζύμη, ντομάτα κρεμμύδι και λάδι.


Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι
  • Μαγιά νωπή (20 γρ.) ή ξερή (1 φακελάκι)
  • 2-3 φλ.τσ. νερό χλιαρό
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • Ντομάτα και κρεμμύδι σε φέτες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά με 3 κουταλιές αλεύρι και ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό μέσα  σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 20 λεπτά.