Καρπουζόπιτα από την Μήλο

Όλο το καλοκαίρι σε μια πίτα. Συνταγή για καρπουζόπιτα από την Μήλο.


Υλικά

  • 1 κιλό καρπούζι καθαρισμένο από τα σπόρια
  • 2 1/2 φλ. τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ.τσ. ζάχαρη
  • κανέλα για το πασπάλισμα
  • σουσάμι για το πασπάλισμα
  • 1/2 φλ.τσ. μέλι (προαιρετικά)
  • λάδι


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το καρπούζι (κρατάμε μόνο το κόκκινο μέρος) και αφαιρούμε τα σπόρια.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να ζυγίζει το καρπούζι μας ένα κιλό.

Κόβουμε το καρπούζι σε μικρά κομμάτια.

Πολτοποιούμε με το χέρι τα κομμάτια του καρπουζιού σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε το αλεύρι και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά και ζωηρά ώστε να μη σβολιάσει το μείγμα μας.

Λαδώνουμε το μεγαλύτερο ταψί του φούρνου μας και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι και κανέλα.

Ρίχνουμε το μείγμα καρπουζιού στο ταψί.

Πασπαλίζουμε από πάνω με μπόλικο σουσάμι, κανέλα και λίγο λάδι.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της καρπουζόπιτας μας.

Σχετικά άρθρα