Κέικ μαστίχας με γεύση από τσουρέκι

κεικ τσουρέκι

Ένα κέικ απλό στην όψη μα τόσο διαφορετικό στη γεύση που θα σας εκπλήξει! Τι και αν σας αρέσει η γεύση του τσουρεκιού μα δεν μπορείτε να το φτιάξετε όσο καλό θα θέλατε… Εδώ σας δείχνουμε πως να κρατήσουμε τη γεύση του αγαπημένου τσουρεκιού και να τη μεταφέρουμε σε ένα αφράτο και χρυσαφένιο κέικ με άρωμα μαστίχας!


Υλικά:

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γρ. μαργαρίνη
  • 4 αυγά
  • 250 γρ. γάλα
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. μαχλέπι
  • 1/2 κ.γ. κακουλέ
  • 1/2 κ.γ. δάκρυα μαστίχας

Εκτέλεση:

Παίρνουμε μια κουταλιά της σούπας από τη ζάχαρη που έχουμε για να χρησιμοποιήσουμε.

Τη βάζουμε στο μιξεράκι και προσθέτουμε τα μυρωδικά μας (μαχλέπι, κακουλέ και μαστίχα ).

Επεξεργαζόμαστε τα υλικά μέχρι να γίνει σκόνη η μαστίχα.

Αδειάζουμε το μίγμα στην υπόλοιπη ζάχαρη που έχουμε για να χρησιμοποιήσουμε και ανακατεύουμε ώστε να πάει παντού.

Χτυπάμε τη μαργαρίνη για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε τη ζάχαρη με τα μυρωδικά που έχουμε προσθέσει.

Συνεχίζουμε το χτύπημα για 4-5 λεπτά ακόμη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να έχουμε ένα αφράτο μίγμα.

Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε μέχρι να ενσωματωθεί και αυτό στο μίγμα.

Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα μας.

Ρίχνουμε το μίγμα σε φόρμα για κέικ που έχουμε αλείψει με βούτυρο καλά και ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά ανάλογα το φούρνο.

Για να δούμε αν έχει ψηθεί το κέικ βυθίζουμε στο εσωτερικό του μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι, αν βγουν καθαρά τότε το κέικ μας έχει ψηθεί.


Σχετικά άρθρα