Συνταγή για γλυκό του κουταλιού με το παγκοσμίως μοναδικό ντοματάκι Σαντορίνης. Λόγω της ιδιαιτερότητας του εδάφους, το ντοματάκι Σαντορίνης είναι το μοναδικό στον κόσμο με στερεά ύλη ‘8’, σε σχέση με ‘5,3’ που έχουν όλες οι άλλες ντομάτες.
Υλικά:
- 700 γρ. ντοματίνια «βελανίδια»
- 600 γρ. ζάχαρη
- 500 ml νερό
- 1 κ.γ. μέλι
- 2 ξυλαράκια κανέλας
- 10 γαρύφαλλα
- 2 βανιλίνες
- χυμό απο μισό λεμόνι
Εκτέλεση:
Πλένουμε πολύ καλά τα ντοματάκια, τα χαράζουμε στην πλευρά απέναντι από το κοτσανάκι κάνοντας έναν μικρό σταυρό.
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα που έχουμε γεμίσει με νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 1-2 λεπτά (ο χρόνος μετράει από την ώρα που θα αρχίσει το νερό να βράζει).
Τα παίρνουμε με τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό.
Ξεφλουδίζουμε τα ντοματάκια και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε στην κατσαρόλα μας να βράσουν το νερό, η ζάχαρη, το μέλι, η κανέλα, τα γαρύφαλλα, οι βανίλιες και ο χυμός λεμονιού.
Μόλις αρχίσει ο βρασμός, χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να βράσει με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε στο σιρόπι και τα ντοματάκια και τα αφήνουμε όλα μαζί να βράσουν για 30-40 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι μας.
*Tip : Τα ντοματίνια μπορεί να είναι μικρά αλλά είναι πολύ θρεπτικά. Πέντε ντοματίνια μπορούν να σας χορτάσουν μέχρι 1,5 ώρα με μόλις 100 – 120 θερμίδες.
Μοιράσου το στα social media