Μαρμελάδα σύκο

Εύκολη συνταγή για μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη μαρμελάδα, από το καλοκαιρινό σύκο. Φτιάξτε την τέλος καλοκαιριού.


Υλικά

  • 1 κιλό σύκα καθαρισμένα και πολτοποιημένα ή κομμένα στα 4 αν θέλουμε να βρίσκουμε κομματάκια στη μαρμελάδα
  • 150-300 γρ. ζάχαρη (αν είναι πολύ μελωμένα τα σύκα μας δεν χρειάζεται πολύ ζάχαρη)
  • 3 κ.γ χυμό λεμονιού
  • 1 κλωναράκι αρμπαρόριζα για άρωμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Τοποθετούμε τον πολτό από τα σύκα και την ζάχαρη στη κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε.

Η θερμοκρασία της εστίας μας πρέπει να είναι μέτρια.

Βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει και αφαιρούμε τον αφρό.

Προς το τέλος προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού και την αρμπαρόριζα.

Μόλις δέσει η μαρμελάδα μας, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει.

Τοποθετούμε τη μαρμελάδα σε βαζάκια.


Μαρμελάδα σύκο

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media