Βασική συνταγή για κρέπες

ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΡΕΠΕΣ

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για σπιτική κρέπα. Μπορείτε να την ετοιμάσετε από το προηγούμενο βράδυ και να τις τηγανίσετε το πρωί. Συνοδέψτε τις κρέπες σας με μερέντα και μπανάνα, ζαμπόν και τυρί ή με οποιονδήποτε αγαπημένο σας συνδυασμό, γλυκό ή αλμυρό. Ιδανικές τόσο για πρωινό ή απογευματινό σνακ.


Υλικά: (για 8 κρέπες περίπου)

  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα
  • 2 αυγά
  • 1/2 κ.τ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κ.τ. γλυκού ζάχαρη
  • ανάλατο βούτυρο για το τηγάνισμα

Προετοιμασία:

Τοποθετούμε το αλεύρι, το γάλα, τα αυγά, την ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Όταν το μείγμα είναι έτοιμο το αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον ή και όλο το βράδυ αν έχετε σκοπό να τις τηγανίσετε την επόμενη.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 20 εκατοστών περίπου, βάζουμε μια κουταλιά του γλυκού βούτυρο να κάψει σε μέτρια φωτιά.

Καθώς το βούτυρο λιώνει κουνάμε το τηγάνι ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια του.

Όταν το βούτυρο έχει κάψει ρίχνουμε ένα τέταρτο του φλιτζανιού του τσαγιού από το μείγμα μας στο τηγάνι και αμέσως το κουνάμε ώστε να απλώσει καλά σε όλη την επιφάνεια και να δημιουργηθεί μια λεπτή στρώση.

Τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά μέχρι η κρέπα να αρχίζει να παίρνει ένα χρυσαφί χρώμα στις άκρες και να είναι στεγνή στο κέντρο και τότε με την βοήθεια μιας σπάτουλας, σπρώχνουμε την κρέπα στην άκρη του τηγανιού και την αναποδογυρίζουμε, συνεχίζοντας το τηγάνισμα για 30 δευτερόλεπτα περίπου.

Μόλις είναι έτοιμη, την βγάζουμε και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα.

Ανα δεύτερη κρέπα περίπου ή αν δούμε ότι έχει στεγνώσει το τηγάνι, προσθέτουμε ακόμα λίγο βούτυρο στο τηγάνι να κάψει πριν συνεχίσουμε με το μείγμα μας.

Σχετικά άρθρα