Το σταφύλι, σε γλυκό του κουταλιού. Παραδοσιακό γλυκό με άρωμα και γεύση καλοκαιριού.
Υλικά
- 1 κιλό σταφύλι (χωρίς κουκούτσι)
- 500 γρ. ζάχαρη
- 300 ml. νερό
- χυμό από μισό λεμόνι
- 1 κλωναράκι αρμπαρόριζα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ξεχωρίζουμε τις ρόγες από τα κοτσάνια.
Τις πλένουμε καλά και τις στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό και την ζάχαρη σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε τη ζάχαρη να λιώσει.
Μόλις αρχίσει ο βρασμός αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 5 λεπτά και προσθέτουμε τις ρόγες του σταφυλιού.
Ξαφρίζουμε το γλυκό μας όσο χρειαστεί και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 25-30 λεπτά.
Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και την αρμπαρόριζα.
Αφήνουμε το σιρόπι μας να δέσει και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Μοιράζουμε το γλυκό μας σε βαζάκια.
Μοιράσου το στα social media