Αμυγδαλωτά Σίφνου

Συνταγή για τα παραδοσιακά αμυγδαλωτά από την Σίφνο.


Υλικά:

  • 1 κιλό αμύγδαλα
  • 900 γρ. ζάχαρη
  • 5-6 πικραμύγδαλα ή ένα κουκούτσι βερίκοκου
  • 2 φλ.τσ. νερό
  • Ξύσμα λεμονιού και λίγη βανίλια

Εκτέλεση:

Ζεματίζουμε τα αμύγδαλα, για να ξεφλουδίσουν και τα αλέθουμε.

Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με τη ζάχαρη, το νερό, το ξύσμα του λεμονιού και τη βανίλια.

Ψήνουμε σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας και προσέχοντας να μην κολλήσουν.


Όταν πλέον το μίγμα γίνει εύπλαστο -μετά από περίπου 20 λεπτά- είναι έτοιμα.

Τα αφήνουμε να μισο-κρυώσουν και βάζοντας ανθόνερο στα χέρια μας τα πλάθουμε σε μακρόστενο σχήμα.

Η ίδια συνταγή γίνεται με αμύγδαλα, που δεν έχουν ξεφλουδιστεί και τότε τα αμυγδαλωτά μας είναι σκούρου χρώματος

close

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΓΛΥΚΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *