Συκομαϊδα από την Κέρκυρα

Παραδοσιακό έδεσμα από την Κέρκυρα, όπου το σύκο ζυμώνεται με ούζο και μπαχαρικά. Θρεπτική και αρωματική, η συκομαϊδα μπορεί να συνοδεύσει άψογα το τσίπουρο, τη ρακί, τη γκράπα και όλων των ειδών τα τυριά.


Υλικά:

  • 1/2 κιλό ξερά σύκα
  • 100 ml. ούζο
  • 100 ml. μούστο ή πετιμέζι
  • 1/2 φλ.τσ. καρυδόψιχα τριμμένη
  • 2 κ.σ. μαραθόσπορο κοπανισμένο
  • 2 κ.σ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.γ. γλυκάνισο
  • 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 1/2 κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε τα σύκα και τα βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη.

Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και αρχίζουμε να ανακατεύουμε τα υλικά με το χέρι μας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και να στέκεται.

Βρέχουμε τα χέρια μας με ούζο και ξεκινάμε να πλάθουμε τις συκομαϊδες σε μέγεθος και σχήμα μπιφτεκιού.

Τοποθετούμε τις συκομαϊδες σε ρηχό ταψί και τις καλύπτουμε με τούλι.


Αφήνουμε το ταψί 2 μέρες στον ήλιο ώστε να στεγνώσουν οι συκομαϊδες.

Φροντίζουμε κατά διαστήματα να τις γυρίζουμε.

Μόλις στεγνώσουν είναι έτοιμες!

close

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΓΛΥΚΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *